Hario Skerton kézi őrlő, kerámia tárcsával

12000Ft

A japán Hario Skerton őrlő segítségével a törökös púderfinomságú őrleménytől kezdve a filteres kávékhoz szükséges durvább őrleményig mindent be lehet állítani. A szemes kávét két őrlőtárcsa között őröljük meg, az egyik a géptestre van rögzítve, a másik pedig egy tengelyen forog. A Hario kézi őrlő ugyanazon elven működik, mint a vendéglátásban használatos profi társai, azzal a különbséggel, hogy az őrlőtárcsát nem a motor, hanem a kávékészítő forgatja. Előnyei: - Az őrlő alső üveg része egyben az őrlemény tárolására is alkalmas ehhez a csomagolásban külön záró kupakot talál. - Az őrlő alsó üveg részét csúszásgátló gumival látták el a kényelmesebb használat érdekében. - Klasszikus időtálló dizájn. - Az őrlő mechanikája nagyon pontos finomságállítást tesz lehetővé. A kávéőrlő tulajdonképpen úgy működik, mint egy kisméretű malom, ahol az őrlőtárcsák a malomkövek. Ha a felső őrlőtárcsát közelítjük az alsóhoz, egyre finomabb őrleményt kapunk. Ez a megoldás két szempontból is szükséges: - Csak így érhető el, hogy az őrleményfinomság kellően egységes legyen. Ha "össze-vissza" őrleménnyel dolgozunk, amiben keverednek a finomabb és durvább szemcsézetű kávészemek, a kávé kivonatolása részleges lesz. - Csak így oldható meg, hogy az őrlési finomság nagy érzékenységgel legyen állítható, módosítható. Ez teszi lehetővé, hogy az adott őrlőt különböző készítési technológiákhoz és különböző tulajdonságú kávékhoz tudjuk beállítani, majd szükség esetén utánállítani. A Skerton alsó, őrleménygyűjtő üvegrésze egyben praktikus tárolóedényként is használható (zárókupak a csomagolásban). Gyártó: Hario 

db:

  • Gyártó: fekete


Termék beszállítási dátuma 2015 június 22, hétfő.

 Copyright © 2017 insitu. Powered by insitu team